Hygiene op de eerste plaats tijdens Corona epidemie

Het corona virus vertegenwoordigt een groot aantal virussen. Een aantal van deze virussen zijn overdraagbaar op de mens. De meeste vormen van het virus veroorzaken verkoudheid, maar sommige vormen veroorzaken levensgevaarlijke luchtweginfecties zoals SARS en MERS.

Ook dit nieuwe coronavirus, in de volksmond het Wuhan-Coronavirus genoemd hoort thuis in dit lijstje. Vermoedelijk hebben de eerste slachtoffers het virus gekregen na het aanraken van dierlijke producten op een markt. In de Chinese stad Wuhan.

Vooralsnog is er geen vaccinatie voor dit virus beschikbaar dus voorkomen is voorlopig met recht beter dan genezen, maar hoe voorkom je dat je het 2019-nCoV-virus oploopt? Het sleutelwoord is hygiëne.

  • Was goed en regelmatig je handen.
  • Vermijd contact met mensen die verkouden/ziek zijn
  • Gebruik handdesinfectiegel als water en zeep niet beschikbaar zijn
  • Reis je naar getroffen gebieden? Vermijd dan vooral de vis-, vlees of pluimveemarkten, het aanraken van dieren.

Het goed wassen van je handen is zo simpel nog niet. Zo wordt er gemiddeld maximaal 10 seconden vrijgemaakt om de handen te wassen, terwijl na 30 seconden pas de meeste bacteriën zijn verwijderd van de handen. Wanneer je je handen op een juiste manier wilt wassen is van belang dat de volgende stappen goed worden opgevolgd.

Stap 1: Was je handen onder stromend water

Stap 2: Gebruik hierbij vloeibare zeep of foam.

Stap 3: Wrijf de zeep of foam over je hele hand, ook tussen je vingers

Stap 4: Spoel je handen minimaal 30 seconden goed af

Stap 5: Droog je handen goed af met een papieren wegwerphanddoekjes

Naast het wassen van de hand is er ook de mogelijkheid om handen te desinfecteren d.m.v. handalcohol. Zaakschoon.nl heeft nog enkele flesjes handalcohol in de verkoop. Als u hier interesse in heeft kunt u een email sturen naar info@zaakschoon.nl

  • Droogt niet uit, is zacht voor de handen
  • Bevat anti-microbiële middelen

Hoe gebruik je handdesinfectaten?

Wrijf de handalcohol in tot je handen droog zijn in plaats van dat je je handen gaat wapperen. Als de alcohol in zijn geheel is verdampt, betekent dit dat het zijn werk goed heeft kunnen doen. Ook de polsen, ruimtes tussen de vingers en vingertoppen behoren gedesinfecteerd te worden. Handhygiëne doe je goed en niet een beetje! De voordelen van handdesinfectie op een rijtje:

  • Snel en doeltreffend
  • Geen gebruik van water nodig
  • Handzame verpakkingen waardoor het overal en op ieder moment kan worden gebruikt.

Voor meer informatie over het Wuhan-Corona virus kunt u terecht op de website van het RIVM (https://www.rivm.nl)