Het belang van een schoon bedrijf

Je krijgt maar een kans op een eerste indruk’. Hoe u uzelf en uw bedrijf tentoonstelt, heeft enorm veel invloed op de successen van de onderneming. Een schoon bedrijf heeft niet alleen invloed op de uitstraling, maar ook op de hygiëne en de gezondheid van de medewerkers die hier werken en de klanten die hier komen.

Uitstraling is key

Een bedrijf dat schoon, netjes en overzichtelijk is, geeft een fijner gevoel om te bezoeken. Dit is van toepassing voor bedrijven in alle branches. Een schoon bedrijf geeft een professioneel beeld en dit kan invloed hebben op de omzet. Een mooi voorbeeld zijn bedrijven die actief zijn in de horeca. Deze bedrijven kunnen niet overleven zonder dat deze bedrijven hygiënisch schoon zijn. Gasten worden mede door hygiëne en uitstraling beïnvloed op de keuze van hun volgende maaltijd. Bedrijven die veel klanten, maar ook bedrijven die minder klanten over de vloer krijgen, horen enorm veel waarde te hechten aan de schoonheid van hun werkplek. De kans in namelijk aanzienlijk veel groter dat bezoekers meteen weer vertrekken, als zij de lucht van de vieze riolering ruiken bij binnenkomst.

Efficiëntie

Het is vrij normaal om de schoonmaakwerkzaamheden uit handen te geven aan een schoonmaakbedrijf. Een schoonmaakbedrijf inhuren kan ervoor zorgen dat de efficiëntie van u en uw medewerkers omhooggaat. U en uw medewerkers kunnen dan gefocust blijven op de taken waar u en uw collega’s voor gekwalificeerd zijn. Een advocaat hoort zich niet de hele dag bezig te houden met het schoonmaken van zijn werkplek. Het is natuurlijk wel normaal dat een medewerker zijn of haar werkplek netjes achterlaat na een werkdag.

Hygiëne en gezondheid.

Een hygiënisch bedrijf is een gezond bedrijf. Rommelige werkplekken kunnen gezondheidsrisico’s meebrengen voor medewerkers en klanten. Zo worden bacteriën op kantoren makkelijk verspreid. Op kantoren waar veel telefoons worden gedeeld worden bacteriën snel verspreid. Het mag niet voorkomen dat de gezondheid van medewerkers en bezoekers in gevaar wordt gebracht door de slechte hygiëne. Een schone omgeving verkleint dan ook de kans op ziekteverzuim. Dit alleen al is reden genoeg om uw bedrijf schoon te houden.

Wordt u graag geadviseerd in de beste oplossingen voor een schone werkplaats? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.