Voorkom coronabesmetting op kantoor. 1

Werkgevers zijn verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. Toch is dit bij een hoop organisaties nog niet goed op orde. Terwijl dit juist nu, in tijde van de coronacrisis, extra belangrijk is.

Dit is vaak geen onwil, maar u heeft als ondernemer of leidinggevende simpelweg geen tijd om uit te zoeken wat er allemaal nodig is voor een schone en hygiënische werkomgeving. Daarom helpen wij u graag op weg met onderstaande ARBO-checklist en daarbij behorende producten zodat u zich bezig kan houden met ondernemen.

Arbo Nederland Hygiëne-checklist:

  • Contactoppervlaktes worden meerdere keren per dag schoongemaakt (denk onder andere aan: bureaus, deurklinken, knoppen, balies, toiletten, trapleuningen, vingerscanners).
  • Op kantoor hebben de werknemers waar mogelijk een eigen toetsenbord en muis.
  • Onze werknemers weten hoe en wanneer ze zelf hun werkplek moeten opruimen en reinigen. Er zijn voldoende middelen voor een goede hygiëne (onder andere handzeep, papierhanddoeken, desinfectiemiddelen) en de handenwasinstructie is intern gedeeld.
  • Er zijn instructies voor het wc-gebruik (deksel sluiten bij doorspoelen).
  • De waterleidingen worden preventief gespoeld in verband met legionella.

 

Ziet u de euro-tekens al door u hoofd schieten, begrijpelijk! Toch is het inrichten van een hygiënische werkomgeving een stuk voordeliger dan één of meerdere werknemers die ziek thuis zitten. Daarom helpen wij u graag met het inrichtingen van een hygiënische werkomgeving. Neem daarom is een kijkje op onze website of bel één van onze collega’s.

Bron: ArboNed.nl

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *